به گزارش خبرنگار مهر، مراسم بزرگداشت روز جهانی و تقدیر و تجلیل از فعالان و کنشگران بناها و محوطههای تاریخی روز پنج شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با مشارکت معاونت میراث فرهنگی و صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی برگزار میشود.
در روز پنج شنبه ۳۰ فروردین مصادف با روز جهانی بناها و محوطههای تاریخی در سراسر کشور بازدید از بناها و محوطههای تاریخی رایگان خواهد بود.
این برنامه با محوریت معرفی و تقدیر از استادکاران و پیشکسوتان مرمت و معماری سنتی، خیرین حفاظت و مرمت بناها و محوطههای تاریخی، فعالان و کنشگران اجتماعی و سمنهای میراث فرهنگی، برترینها در تحقق مسئولیت اجتماعی در حوزه بناها و محوطههای تاریخی، مدیران سایر دستگاهها و نهادهای فعال در حفاظت از بناها و محوطههای تاریخی، پروژههای خلاق و مؤثر مرمت و احیا بناهای تاریخی و بهره برداران موفق بناهای تاریخی انجام میشود.
همچنین نشست تخصصی بحرانها و منازعات از دریچه منشور ونیز روز سه شنبه ۲۸ فروردین در مجموعه جهانی کاخ گلستان با مشارکت معاونت میراث فرهنگی و پژوهشگاه میراث فرهنگی برگزار خواهد شد.
نشست دانش سنتی کاهش و آمادگی در مقابل بحران هم روز سه شنبه ۲۸ فروردین مرکز مطالعات میراث ناملموس (ساختمان کوشک) با مشارکت معاونت میراث فرهنگی و مرکز مطالعات میراث ناملموس، پژوهشکده سوانح طبیعی برگزار میشود.
پیش رویداد کنگره معماری و شهر سازی از منظر میراث فرهنگی روز اول اردیبهشت در عمارت مسعودیه برگزار خواهد شد.
سمینار بین المللی تأثیر بحرانهای طبیعی بر بناهای تاریخی (با رویکرد کاربرد فناوریهای نوین در بناهای تاریخی) هم چهارشنبه ۵ اردیبهشت در سالن همایش پارک علم و فناوری سمنان با مشارکت معاونت میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان، دانشگاه اصفهان و با حضور رئیس و اعضای کمیته علمی ایسکارسا و ایکوموس برگزار میشود.
نشست سراسری اعضای شوراهای فنی استانها هم چهارشنبه ۲۹ فروردین در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با حضور کلیه اعضای شورای فنی استانها به صورت برخط و حضوری برپا خواهد شد.
ضمن اینکه از روز سه شنبه ۲۸ فروردین تا روز پنج شنبه ۳۰ فروردین در ۱۱ استان ۱۰ نشست تخصصی با محوریت رابطه میراث فرهنگی و بحرانهای طبیعی، توانمندسازی آثار تاریخی در برابر بحرانهای طبیعی دانش سنتی کاهش، آمادگی در مقابل بحران و تعارضات اجتماعی و میراث فرهنگی، و مشارکت مردمی و اجتماعی در حفاظت و احیا از آثار تاریخی برگزار میشود.
بر این اساس ۱۱ پایگاه میراث ملی و جهانی نشست تخصصی با محوریت شعار امسال یعنی «بحرانها و منازعات از دریچه منشور ونیز» برگزار میکنند که عبارتند از:
۱. پایگاه میراث جهانی تخت جمشید: بحران فرونشست و میراث فرهنگی، رویکردها و راهکارهای مواجهه؛
۲ .پایگاه میراث جهانی جنگلهای هیرکانی: بررسی تهدیدات تغییرات اقلیمی در میراث طبیعی و راههای مقابله با مخاطرات طبیعی؛
۳. پایگاه میراث جهانی تخت سلیمان: روشهای ارتباطی با ذینفعان مختلف، از تصمیمگیرندگان تا جوامع محلی در ایجاد آمادگی پیش از بحران، در حین بحران و پس از بحران؛
۴. پایگاه میراث جهانی میدان امام اصفهان: سیر تحول تاریخی و ارتباط بینبخشی در نظام شهرسازی و مدیریت بحران شهری؛
۵. پایگاه میراث جهانی منظر فرهنگی اورامانات / هورامان: ایجاد ظرفیت واکنش در مواجهه با بحرانهای طبیعی با جلب مشارکت مردمی و استفاده از دانش سنتی؛
۶. پایگاه میراث جهانی گنبد قابوس: مدیریت کاهش خسارات ناشی از آسیبهای بیولوژیکی در بناهای تاریخی؛
۷. پایگاه سازههای آبی تاریخی شوشتر: تجزیه و تحلیل خطرات و آسیبپذیری آثار تاریخی در مواجهه با بحران آب و تغییرات اقلیمی؛ نقش حمایتی ذیمدخلان؛
۸. پایگاه میراث جهانی باغ ایرانی: بررسی چالشها و نظام بهرهبرداری و استفاده سازگار از باغات میراث جهانی؛
۹. پایگاه میراث جهانی قنات ایرانی: شیوههای توانبخشی و سازگارسازی سازههای آبی تاریخی در پاسخگویی به تغییرات اقلیمی و بحران خشکسالی؛
۱۰. پایگاه میراث جهانی کاروانسراهای ایرانی: مدیریت بحران و افزایش تاب آوری بناهای تاریخی با تاکید بر کاروانسراهای ایرانی ثبت جهانی؛
۱۱. پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد: تدوین برنامههای مدیریت ریسک بلایا برای بافتهای تاریخی در تطابق با برنامهها و سیاستهای محلی / شهری، ملی و منطقهای.
نظر شما